potřebujeme:
šálek = 100 ml
4 vejce
1 šálek krupicového cukru
1 šálek hladké mouky
3 PL kakaa
1 balení vanilkového cukru
1 balení prášku do pečiva
Na zvlhčení koláče:
1,5 sklenice mléka (pohár = 200 ml)
2 PL uvařené kávy (Nescafé)
Na krém:
Je jen na vás, zda si připravíte dva nebo tři různé krémy. Použijte však různé druhy čokolády (například bílou, mléčnou a hořkou)
100 g bílé čokolády + 1 šlehačka (200 ml)
100 g mléčné čokolády + 1 šlehačka (200 ml)
100 g hořké čokolády + 1 šlehačka (200 ml)
🙂postup:
Vejce si vyšleháme s cukrem. Přidáme kakao, ostatní suché ingredience a rozmixujeme. Formu si vyložíme pečícím papírem a rovnoměrně nalijeme kakaovou hmotu. Pečeme při ca 180 stupních asi 25 minut (uděláme test špejlí, zda je těsto hotové). Korpus si nyní zvlhčíme připravenou kávou. Vyšleháme si postupně v 3 miskách šlehačky a do každé přidáme jednu příchuť roztáté čokolády. Důkladně promícháme, aby se šlehačka spojila s čokoládou.
Střídavě nyní vrstvíme krém na korpus v hromádkách. Střídáme krémy s různou příchutí.
Dáme ztuhnout do lednice. Nakrájíme a můžeme podávat. Dobrou chuť!
videonávod
Zdroj:Dobrenoviny.sk