postup:
Mléko (300 ml) se smíchá s pudinkového prášku a rozmíchá do hladka.
Zbylé mléko (700 g) přeložte na plamen a smíchejte s cukrem, pak nalijte do směsi pudinkovou směs, vařte do zhoustnutí. Odstraňte z tepla a přidejte máslo, rozmíchejte do hladka.
Rozdrťte sušenky a smíchejte se zakysanou smetanou nebo mascarpone. Smícháme s vychladlou pudingovou hmotou.
Forma je vystlaná pečícím papírem (použijeme menší formu s vyššími okraji) a na dno navrstvíme část hmoty.
Banány nakrájíme podélně a uložíme na krém, přikryjeme zbylým krémem.
Vložte koláč do lednice na 2 hodiny.
Smetanu za studena vyšleháme s cukrem a natřeme navrch, posypeme strouhanou čokoládou.
Kromě banánů můžete přidat plátky konzervovaného ananasu nebo broskve. Jako ozdobu na dort jsou vhodné různé druhy ovoce a bobulí, marmelády nebo marshmallows, ořechy a mandlové lupínky.
Přejme vám dobrou chuť! 🙂
Zdroj:http://dobrenoviny.sk