🙂

postup:

Mléko (300 ml) se smíchá s pudinkového prášku a rozmíchá do hladka.

Zbylé mléko (700 g) přeložte na plamen a smíchejte s cukrem, pak nalijte do směsi pudinkovou směs, vařte do zhoustnutí. Odstraňte z tepla a přidejte máslo, rozmíchejte do hladka.

Rozdrťte sušenky a smíchejte se zakysanou smetanou nebo mascarpone. Smícháme s vychladlou pudingovou hmotou.

Forma je vystlaná pečícím papírem (použijeme menší formu s vyššími okraji) a na dno navrstvíme část hmoty.

Banány nakrájíme podélně a uložíme na krém, přikryjeme zbylým krémem.

Vložte koláč do lednice na 2 hodiny.

Smetanu za studena vyšleháme s cukrem a natřeme navrch, posypeme strouhanou čokoládou.

Kromě banánů můžete přidat plátky konzervovaného ananasu nebo broskve. Jako ozdobu na dort jsou vhodné různé druhy ovoce a bobulí, marmelády nebo marshmallows, ořechy a mandlové lupínky.

Přejme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj:http://dobrenoviny.sk