Výborný tip jak zužitkovat jahody. Připravte z nich osvěžující nepečený dezert, který zachutná každému. Dokonce, můžete vyzkoušet i super-zdravou verzi, pokud namísto cukru použijete med nebo stévii.

ingredience:

  • 500 g jemného tvarohu
  • 2 lžíce másla – změklého
  • 1 lžičku vanilkového aroma
  • 2-3 lžíce medu (nebo podle chuti)
  • 100 g hustého bílého jogurtu nebo zakysané smetany
  • 1 bal. želatinového ztužovače za studena
  • 200 g jahod

Na jahodovou vrstvu:

  • 300 g jahod
  • 1 bal. jahodové želatiny
  • 250 ml studené vody

Postup přípravy najdete na druhé stránce…

🙂

postup:

Připravíme si formu (například bábovkovou), kterou vyložíme fólií. V misce smícháme tvaroh, med, jogurt, aroma a máslo.

Do směsi nakonec vmícháme i želatinový ztužovač, který jsme si připravili podle návodu – smícháme s vodou a pak dobře rozmícháme v krému.

Hmotu navrstvíme na dno formy a uložíme na ni jahody, které jemně vtlačíme do krému.

Vložíme do lednice vychladit.

Jahodovou želatinu necháme nabobtnat ve vodě a zahříváním rozpustíme.

Zbývající jahody rozmixujeme a do hmoty vmícháme želatinu.

Navrstvíme na tvarohovou hmotu a necháme v lednici několik hodin, ideálně celou noc.

Hotovo!