🙂

postup:
Kvasnice si rozdrobíme, přidáme 2 lžičky cukru a nalijeme asi 200 ml teplého mléka. Počkáme, dokud vyjde kvásek.

V jiné misce smícháme mouku, zbylý cukr a mléko, ve kterém jsme si rozmíchali žloutky. Přidáme i kvásek, majonézu a vypracujeme jednotné těsto – pokud se vám zdá příliš tekuté, klidně přidejte o něco více mouky (například pokud máte větší žloutky).

Těsto by měly být vláčné a dobře se s ním pracuje. Těsto rozdělíme na několik kousků a každý rozválíme do tvaru kruhu. Pomocí poháru vykrajujeme kruhy. Na každý kruh můžeme navrstvit trochu náplně nebo třeba jen uložit kousek sušeného ovoce. Zabalíme a uložíme na plech vyložený papírem na pečení. Já jsem už připravovala i zcela bez náplně, jen s polevou a byly velmi dobré – jako sladké pagáče.

Zatímco se trouba zahřeje, necháme na plechu podrost. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 15 minut – čím menší jsou koláčky, tím rychleji se upečou. Nakonec zvyknu ještě potřít polevou – já mám nejraději rumovou. 250 g moučkového cukru smícháme s 3 lžičkami rumu a 2 lžičkami horké převařené vody . Mícháme, dokud směs nezhoustne. Každý koláček prostě potřeme polevou.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj:http://dobrenoviny.sk