Komu by se chtělo zdlouhavě připravovat kynuté těsto a přemýšlet nad nějakou úchvatnou náplní?

Dlouhé hodiny, které prostojíme u kuchyňské linky, rozhodně nejsou ničím lákavým.

Lámete si však hlavu, čím překvapit své blízké a přátele? Připravte pro ně bleskurychlý masový závin z listového těsta.

ingredience

  • 50 g másla
  • 1 velkou cibuli
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 700 g vepřového mletého masa
  • 2 lžičky hořčice
  • 1 vejce
  • 450 g listového těsta
  • 3 natvrdo uvařená vejce
  • sůl a pepř

postup přípravy najdete na druhé stránce…

🙂

postup:

1) Předehřejte si troubu na 180 stupňů.

2) Na másle orestujeme na mírném ohni cibuli, česnek a petržel.

3) Na cibulce osmahneme mleté ​​maso, přidáme hořčici a rozšlehaná vejce (nechte si trochu na pomazání těsta), osolte a opepřete.

4) Mezitím listové těsto vyválíme do tvaru obdélníku.

5) Masovou nádivku dejte do středu obdélníku. Na maso položte uvařená vejce.

6) Na delších stranách obdélníku udělejte šikmé řezy. Zhruba 2 cm směrem ke kraji. Vzniknou Vám proužky. Ty překřížíte a uzavřete tímto způsobem závin. Pokud Vám nějaké těsto zůstalo, můžete jim závin dozdobit.

7) Potřete těsto zbylým vejcem a pečte 40 minut (dozlatova).