Lahodné karbanátky se připravují nejen z vepřového či hovězího masa, ale také z jemného krůtího masa.
Jeho mletou podobu si můžete koupit v obchodě, nebo ji připravíte doma podle vlastní chuti. Doporučujeme vám vzít si maso ze stehna a prsou v poměru 1: 1.
Úkol je následující: Připravit si ty nejlepší šťavnaté a jemně pikantní karbanátky.
ingredience:
- 1kg mletého krůtího masa
- 1/2 bochníku chleba
- 120ml mléka
- 50g másla
- 2 PL slunečnicového oleje
- 2 vajíčka
- 2 PL majonézy
- 250g tvrdého sýra
- 2 rajčata
- sůl a pepř podle chuti
postup přípravy najdete na druhé stránce:
🙂
Postup:
Namočte si chléb do mléka, pak z něho vytlačte přebytečnou šťávu a smíchejte ho s mletým masem.
Přidejte vejce, majonézu, sůl a pepř.
50 g tvrdého sýra a másla nakrájejte na malé kostičky.
Směs mletého masa si rozdělte na 10-12 částí, vyformujte z nich menší placičky a do středu vložte máslo se sýrem a vytvořte si karbanátky.
Smažte je na oleji po dobu 2 minut z každé strany. Nemusí být úplně hotové.
Osmažené karbanátky si vyložte na plech, nalijte tam olej z pánve, kde se smažily a můžete tam přidat i trochu vody-
Položte na ně tenké plátky rajčat.
Zbylý sýr si nastrouhejte, posypte jím maso a nakonec potřete majonézou.
Vložte do trouby předehřáté na 190 stupňů a pečte 30 minut.
Hotovo!
Karbanátky můžete péct rovnou v troubě bez smažení na pánvi. V tom případě, budete muset prodloužit čas pečení o 5-10 minut.