Lahodné karbanátky se připravují nejen z vepřového či hovězího masa, ale také z jemného krůtího masa.

Jeho mletou podobu si můžete koupit v obchodě, nebo ji připravíte doma podle vlastní chuti. Doporučujeme vám vzít si maso ze stehna a prsou v poměru 1: 1.

Úkol je následující: Připravit si ty nejlepší šťavnaté a jemně pikantní karbanátky.

ingredience:

  • 1kg mletého krůtího masa
  • 1/2 bochníku chleba
  • 120ml mléka
  • 50g másla
  • 2 PL slunečnicového oleje
  • 2 vajíčka
  • 2 PL majonézy
  • 250g tvrdého sýra
  • 2 rajčata
  • sůl a pepř podle chuti

postup přípravy najdete na druhé stránce:

🙂

Postup:

Namočte si chléb do mléka, pak z něho vytlačte přebytečnou šťávu a smíchejte ho s mletým masem.

Přidejte vejce, majonézu, sůl a pepř.

50 g tvrdého sýra a másla nakrájejte na malé kostičky.

Směs mletého masa si rozdělte na 10-12 částí, vyformujte z nich menší placičky a do středu vložte máslo se sýrem a vytvořte si karbanátky.

Smažte je na oleji po dobu 2 minut z každé strany. Nemusí být úplně hotové.

Osmažené karbanátky si vyložte na plech, nalijte tam olej z pánve, kde se smažily a můžete tam přidat i trochu vody-

Položte na ně tenké plátky rajčat.

Zbylý sýr si nastrouhejte, posypte jím maso a nakonec potřete majonézou.

Vložte do trouby předehřáté na 190 stupňů a pečte 30 minut.

Hotovo!

Karbanátky můžete péct rovnou v troubě bez smažení na pánvi. V tom případě, budete muset prodloužit čas pečení o 5-10 minut.