🙂

postup:

Žloutky ušleháme s cukrem a vodou do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva, kakaem, skořicí a postupně přimícháme k žloutkové směsi. Nakonec přimícháme i pomerančovou kůru (asi 1-2 lžičky). Vymícháme jednotné těsto.

Navrstvíme ho na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při teplotě 180 stupňů asi 20 minut . Velikost plechu 27 × 37 cm. Těsto si po upečení potřeme tenkou vrstvou marmelády nebo džemu (nejlepší jsou kyselkavé chutě).

Zatím připravíme krém. Bílky ušleháme s cukrem na tuhý sníh. Pudinkový prášek rozmícháme ve vodě a zahříváme na mírném plameni. Do uvařeného pudinku, jemně – ručně vmícháme tuhý sníh. Tak aby krém nespadl.

Navrstvíme na těsto a necháme zcela vychladnout. Pak už jen ušleháme šlehačku a navrstvíme na vrch. Posypeme strouhanou čokoládou a dáme ztuhnout do lednice.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj:dobrenoviny.sk