Výborný tip pro milovníky langošů, zkuste je spojit se šťavnatou zeleninou – cuketou. Je to vyhlášená dobrota a jak jsem už řekla, jinak langoše už nedělám.
Ingredience:
- 200 g hladké proseté mouky
- 150 g mladé cukety
- 15 g droždí
- ¼ lžičky jedlé sody
- 1 kelímek – 150 g bílého smetanového jogurtu
- ½ kelímku teplého mléka
- sůl a špetku cukru
Postup přípravy najdete na druhé stránce..
🙂
postup:
Cuketu oloupeme, nastrouháme a osolíme. Dáme do sítka a necháme vypotit.
V mléce rozdrobíme droždí a přidáme i cukr. Ostatní přísady smícháme v misce a přidáme i cuketu, ze které jsme vymačkali co nejvíce šťávy.
Potom přidáme kvásek a vypracujeme hladké, jednotné těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout.
Potom z těsta odebereme lžičkou menší část a na posypané desce ji vytvarujeme do tvaru langoše.
Takto pokračujeme i se zbytkem těsta.
Smažíme na oleji tak, jako klasické langoše a podáváme s oblohou podle chuti.
Dobrou chuť!