Kuřecí je asi nejdostupnější produkt, ze kterého si můžete připravit nespočet chutných jídel.
Tento recept je jednoduchý a vaše účast na jeho přípravě bude minimální, což ocení každý člověk.
Kuřecí roláda s vajíčkem
(Ingredience na 1 roládu)
- 1 kuřecí prsa (2 poloviny)
- 4 plátky slaniny
- 2 plátky vařené šunky
- 2 plátky sýra
- 2 uvařená vajíčka
- 1 cibule
- 200ml bílého suchého vína
- sůl
- Koření (dle vaší chuti)
postup přípravy najdete na druhé stránce…
🙂
postup:
Kuřecí prsa si rozprostřete na rovnou plochu, přikryjte fólií a zlehka naklepejte paličkou na maso. Osolte a opepřete.
Na vrch položte plátky slaniny (dodají masu šťavnatost), sýra a šunky.
Do středu položte natvrdo uvařená vajíčka a vše srolujte do rolády. Přidržujte si okraje, protože vajíčka mohou snadno vyklouznout a roládu si omotejte provázkem.
Cibuli si nařežte na půlkruhy a položte ji do zapékací mísy vymazané rostlinným olejem nebo máslem. Na cibulový základ položte masovou roládu a vše podlijte vínem. Vložte do trouby předehřáté na 190 stupňů a pečte 40 minut.
Pravidelně podlévejte vytvořenou šťávou, kterou masíčko pustilo.
Roládu nakrájejte na menší kousky a zalijte omáčkou. Můžete zvolit například zakysanou smetanu s česnekem, sýr s vařenými vajíčky a hořčicí nebo sladko-kyselou rajčatovou.
Mimochodem, několik různých omáček podávaných současně v malých miskách uspokojí chuťové buňky všech přítomných u stolu!