Recept, u kterého maso, přílohu i omáčku zapečete společně v jedné míse.
Kuřecí stehna jsou pro pečení vhodná, protože zůstávají šťavnatá a v kombinaci s bramborami a omáčkou tvoří výživné jídlo, které na dlouho zasytí a hlavně – chutná.
Čas přípravy: 1 h
Porce: 6
ingredience
Kuře a brambory
- 6 kuřecích stehen (vrchních)
- 1 lžíce koření
- sůl a pepř na dochucení
- 3 lžíce másla
- 3 hrnky baby špenátu, nasekaného
- 480 g menších brambor, nakrájených na poloviny
- 2 lžíce petrželky, nasekané
sýrová omáčka
- 55 g másla
- 4 stroužky česneku, nadrcené
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 hrnek kuřecího vývaru
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1/2 lžičky sušené bazalky
- 1/2 hrnku smetany ke šlehání
- hrnek strouhaného sýra
- sůl a pepř
postup přípravy najdete na druhé stránce…
🙂
Postup:
- Předehřejte troubu na 200 ° C. Zapékací formu o velikosti cca 22 × 33 cm vymažte olejem.
- Kuře opepřete a osolte.
- Na pánvi rozehřejte dvě lžíce másla, přidejte kuřecí stehna kůží dolů a každý kousek 3 minuty restujeme z každé strany dozlatova.
- Pak dejte stranou.
- Na pánvi rozpusťte zbývající lžíci másla, přidejte špenát a 2 minuty ho restujte. Potom ho vyjmeme z pánve a dejte stranou.
- Na omáčku vložte do pánve máslo, přidejte česnek, chvilku restujeme a pak poprašte moukou. Přilijte vývar, přidejte tymián a bazalku. 2 minuty nechte restovat a pak přilijte smetanu a přidejte strouhaný sýr. Chvíli vařte do zhoustnutí, pak osolte a opepřete.
- Do zapékací mísy vložte kuřecí stehna, nakrájené brambory, špenát a nakonec omáčku.
- Vložte do trouby a pečte přibližně 25 až 30 minut, nebo dokud nebude kuře propečené.
Ihned podávejte, případně ozdobte petrželkou, pokud chcete.
Dobrou chuť!