Dnes se s Vámi podělíme o recept na chutný studený předkrm z kuřecího masa, který je známý také pod názvem tlačenka.

Perfektně zapadne do vašich chuťových buněk a spolu s krajícem chleba vytvoří výbornou kombinaci. Navíc příprava bude jednoduchá a finančně nenáročná.

Tato tlačenka je chutnější než ty běžné, které se prodávají v obchodech. Kromě toho, budete vědět, z jakých ingrediencí se bude skládat a proto se nemusíte obávat žádného nebezpečí.

ingredience

  • 1,3 – 1,5kg kuřecího masa (prsa nebo kýta)
  • 100g vlašských ořechů
  • 30g želatiny
  • 2 stroužky česneku
  • sůl a pepř podle chuti

Postup přípravy najdete na druhé stránce..

🙂

postup:

Kuřecí maso vložte do silnostěnného hrnce nebo pánve. Nepřidávejte žádný olej jen trochu vody, přikryjte poklicí a při mírné teplotě vařte maso ve vlastní šťávě. Lehce osolte a opepřete. Nechte dusit 35-45 minut.

Rozpusťte si želatinu v teplé vodě podle návodu na obalu.

Po dušení výsledný vývar slijte do nádoby nebo misky. Počkejte dokud maso vychladne a následně jej oddělte od kostí.

Rozpuštěnou želatinu smíchejte s vývarem. Ořechy zlehka osmažte na suché pánvi podle vašich představ a oblíbené chuti.

Přidejte k masu ořechy a rozmačkaný česnek. Osolte, opepřete a zalijte želatinovým vývarem. Nechte vychladnout.

Vezměte si čistou plastovou láhev, odřízněte hrdlo a naplňte ji vychlazenou směsí. Flašku vložte do lednice na několik hodin (až do úplného ztuhnutí). Když je tlačenka dostatečně ztuhlá, jemně ji odstraňte rozřezáním láhve.

Receptura se může lišit, například přidáním opražené cibulky, mrkve, hrášku nebo kukuřice. Také můžete kuřecí maso nahradit hovězím nebo vepřovým (v tomto případě potrvá dušení o něco déle).

Podělte se o tento lahodný a vydatný recept i s vašimi blízkými. Dobrou chuť!