Děti chtěly něco sladkého a tak jsem si v rychlosti našla na netu tento receptík. Je zcela jednoduchý a skutečně chutná výborně.

Potřebujete jen sušenky, kondenzované slazené mléko a jogurt.

Ingredience:

  • 1 balení máslových sušenek (rozdrcených)
  • 1 plechovku kondenzovaného mléka slazeného
  • 1 kg jogurtu (já použila obyčejný bílý s nižším obsahem tuku)

postup přípravy:

Rozdrcené sušenky jsem navrstvila na dno skleněné mísy (nebo můžete použít jinou nádobu vhodnou do mikrovlnky).

Jogurt jsem smíchala se slazeným kondenzovaným mlékem a navrstvila rovnoměrně na sušenky.

článek pokračuje na druhé stránce…

🙂

Uhladíme a dáme na 5-7 minut do mikrovlnky. V mikrovlnce krémová hmota zhoustne a bude krásně držet tvar, dokonce se na vrchu vytvoří jemná krusta.

Zároveň krém zjemní sušenky a vytvoří z nich jednotnou hmotu i bez másla.

Pokud ale máslo máte po ruce, klidně ho k sušenkám můžete přidat „těsto“ bude ještě chutnější. Pak stačí nechat vychladit a super koláč máte na světě.

V troubě jsem tuto verzi ještě nezkoušela, ale určitě se dá připravit i v troubě. Ještě prozradím můj super – jednoduchý cheescake z trouby: 200 g jemného tvarohu (nebo krémového sýra), 1 vejce, 1 plechovka kondenzovaného mléka.

Vše smíchat a navrstvit na základ z drcených sušenek a rozpuštěného másla (na balík sušenek asi 40-50 g rozpuštěného másla). Vložíme do trouby a pečeme 45 minut při teplotě 180 stupňů.