potřebujeme:

– 1 vejce

– 50 g kr. cukru (1/4 sklenice);

– 1 čajová lžička vanilkového cukru;

– 1 špetka soli;

– 100 g másla nebo měkkého margarínu;

– 200 g hladké mouky (asi 1/2 sklenice);

– 1 čajová lžička prášku do pečiva;

– 1 polévková lžíce kakaa.

Pokračování na další straně

xx_xx

postup:

1. Vejce rošľahajte cukrem, solí a vanilkovým cukrem pomocí vidličky.

2. Přidejte měkké máslo a vymíchejte do hladka.

Tip. Pokud je máslo tvrdé, nastrouhejte ho přes struhadlo.

3. Nasypte mouku přímo do mísy, přidejte prášek do pečiva a těsto promíchejte lžičkou.

4. Potom ho přeneste na pracovní stůl a dále jej hneťte, dokud nebude homogenní, vyformujte ho do tvaru bochníku.

5. Rozdělte těsto na polovinu.

6. Nasypte kakao do misky a spojte ho s jednou polovinou těsta.

7. Vytvarujte 2 tyčinky z těsta, přilepte je k sobě.

8. Odebírejte kousky těsta, vyformujte je do tvaru kuličky, posypte cukrem a položte je na plech vyložený pečícím papírem.

9. Pečte15 minut v předehřáté troubě na 160 ° C.

Jednoduché, rychlé, dobře vypadající, chutné a jemné sušenky, kdo je může odmítnout?

Zdroj:Dobrenoviny.sk

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here