Buchty jsou jako peřinka a do druhého dne neztvrdnou.

potřebujeme:
250 ml mléka

4 lžíce krystalu

1 van. cukr

1 lžička soli

2 žloutky

1 vejce

70 g rozpuštěného másla,

50 ml oleje, 300 g pol mouky

250 g hl mouky

3/4 kostky čerstvého droždí nebo 3 lžičky sušeného

Pokračování na další straně

xx_xx

postup:
Do vlažného mléka dáme oba cukry, sůl, žloutky, vejce, máslo a olej – ručním šlehačem (s háky na hnětení) promícháme, aby se vše spojilo. Pak dáte mouky, nakonec rozdrobíme droždí a mícháme nejlépe 20 min. Pokud nemáte robota, tak jen vymíchejte a nechte 15 min odpočinout. Pak se k míchání vraťte a uvidíte, jak bude těsto nádherná hladké, samá bublinka. Nebude se lepit ke stěnám mísy.

Nechte kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem a potom vyklopte na pomoučený vál. Předem si pořádně vymažte pekáček vepřovým sádlem. Těsto vyválejte do tloušťky 1 cm a vykrajujeme kolečka, na ně pak navrstvěte náplň (povidla, tvaroh – prostě to, co máte rádi) a zabalte. Nakonec všechny buchtičky namočíme do oleje, nechte okapat a vkládejte do pekáče vedle sebe. Netlačte jejich těsně k sobě, nechte jim tam skulinku, protože ještě vykynou. Dejte kynout alespoň na 30 min na teplé místo (trouba na 50 °, nebo na sluníčko). Nakynuté potřete bílky. Nastavte troubu na 170 ° a dejte péct na cca 30 minut. Pokud chcete, aby byly buchty křupavé, tak dejte péct na nejspodnější mřížce v troubě. Ihned upečené vyklopte (na pečící papír), po vychladnutí pocukrujte.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj.dobrenoviny.sk

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here