postup:
Spolu máme 8ks plátků – já používám na krémeš 6 plátů – 3 na spodek, 3 na vrch.
Na plech si rozložíme hotové medové pláty 3ks.
Uvaříme si krém: Na plamen dáme 800 ml mléka s cukrem a ve zbylém mléce rozmícháme zlatý klas, hladkou mouku a 4ks žloutku. Přimícháme k vařícímu mléku a za stálého míchání uvaříme na hustou, hladkou kaši.
Ze 6 bílků a 2 lžic kr. cukru vyšleháme tuhý sníh a zlehka ho přimícháme horkému pudinkový krému. Takto připravený krém navrstvíme na medové pláty. Rozetřeme a necháme vychladnout. Vyšleháme si smetanu na tuhou šlehačku, natřeme na vychladlý krém a zarovnáme.
Poklademe zbylé medové pláty a necháme nejlépe přes noc vychladit. Medové pláty změknou. Vrch pocukrujeme přes síto. Krájíme zlehka ostrým nožem.
(Na obrázku je krémeš pouze ze 4 plátů – 2 na spodku, 2 na vrchu)
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂
zdroj obrázku: egyszerugyorsreceptek