Těsto, které vás dnes naučíme vyrobit, není potřeba mísit tak dlouho jako to klasické, které mícháme, dokud se nelepí na ruce, ale stačí jen spolu smísit a nechat kynout.
Je perfektní na kynuté koláče, ale klidně z něj uděláte i pizzu.
Ingredience:
- 1 kg polohrubé mouky
- 2 vejce
- 2 kostky droždí
- 1 bal. prášku do pečiva
- 2 lžíce krystalového cukru (4 lžíce na koláč)
- 2 kávové lžičky soli
- 1/2 litru mléka
- 200 ml oleje
postup přípravy najdete na druhé stránce…
🙂
postup:
Všechny ingredience je potřeba smíchat a těsto nechat vykynout.
Chcete-li těsto použít na kynuté koláče, přidejte více cukru (jak je uvedeno v závorce mezi ingrediencemi).
Pokud potřebujete méně koláčů nebo pizzy, stačí vám i z poloviční dávky.
Z této připravím 3 pizzy na velký plech a 4 ks makového závinu.
Na tvarohové taštičky jsem, jako náplň použila plnotučný tvaroh smíchaný s vajíčkem, práškovým cukrem a rozinkami.