Tento recept na vynikající kokosovo-čokoládový dezert, zvládnete raz dva. Chutná tak výborně, že si ani nevzpomenete na dezerty z cukrárny. Nejlépe chutná dobře vychlazený a jak jinak s rodinou nebo přáteli
Co budeme potřebovat:
na těsto:
- 250 g hl. mouky
- 150 g masa
- 100 g kr. cukru
- 1 lžíci kakaa
- ½ bal. prášku do pečiva
- 1-2 lžíce zakysané smetany
na kokosvý krém:
- 6 bílků
- 6 lžic kr. cukru
- 200 g strouhaného kokosu
na vanilkový krém:
- 6 žloutků
- 200 g cukru
- 3 lžíce hl. mouky
- 300 ml mléka
- 250 g másla
- 1 bal. vanilkového cukru
na polevu:
- tmavou čokoládu
- trochu másla
postup přípravy najdete na druhé stránce…
🙂
postup:
V misce smícháme změklé máslo se smetanou, práškem do pečiva, moukou, cukrem a kakaem. Vypracujeme jednotné, hladké těsto, které rozdělíme na 2 části. Obě části rozválíme nebo vytvarujeme rukama tak, abychom získali dva stejné pláty těsta. Jeden plát navrstvíme na plech vyložený papírem a druhý si pro teď odložíme bokem.
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně vmícháme kokos. Krém navrstvíme na první plát těsta a přikryjeme druhým plátem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 170-175 stupňů asi 15 minut.
¾ mléka rozmícháme s vanilkovým cukrem a přendáme na plamen. Ve zbylém mléce rozmícháme mouku a vlijeme do vroucího mléka.
Za stálého míchání vaříme, dokud směs nezhoustne. Potom sejmeme z plamene a opatrně vmícháme žloutky (je důležité, aby se směs nevařila).
Dobře vymícháme a následně přendáme opět na plamen a na nejmenším plameni pomalu zahříváme, dokud celá směs nezhoustne a vznikne nám jednotný hladký krém, který necháme vychladnout.
Změklé máslo ušleháme s cukrem a po lžičkách vmícháme do vychladlého žloutkového pudinku.
Krém navrstvíme na upečené těsto a nakonec přelijeme čokoládovou polevou – čokoláda zkondenzovaná s trochou másla.
Dáme vychladit do lednice a můžeme servírovat.
Dobrou chuť!