Angrešt jsou absolutní unikát!
Ať už zvolíte jakékoliv odrůdy – zelené, žluté nebo červené barvy jejich zdravotní výhody jsou ve všech případech ohromné. Věděli to už naši předkové a proto se angrešt ve velkém pěstovali snad v každé zahradě. Kromě toho, že jsou takové zdravé, jsou i velmi jednoduché na pěstování. Rostou téměř bez toho, abyste je museli všímat.
Vaše tělo se vám poděkuje
Angrešt mají příznivý vliv na funkci jater, srdce a ledvin, předcházejí nemocem žaludkem a i rakovině trávicího traktu. Naše babičky vyráběly z angreštu sirup, ten byl nenahraditelný při horečkách, nachlazení, zánětech a virózách. Při vysokých vedrech je prokázáno , že právě angrešt dokáží pomoci tělu rychle se ochladit a snížit tak někdy až život ohrožující stav. Protože jde o tak výrazný efekt, nemělo by se to ani s angreštem přehánět a dávejte si pozor na konzumaci větších množství tohoto ovoce.
Více vitamínu C než rybíz
Díky vysokým obsahem vitamínů A, B1, C, D a E a minimálním energetickým obsahem je jedním z nejlepších ovoci pro lidi, kteří se snaží zhubnout. Kromě toho obsahují kyslinu citrónovou, hroznovou a fruktózu, pektin, niacin, draslík, fosfor a vápník, což má za následek mimořádnou ochranu buněk a posílení imunity. Pektin nejen stimuluje funkci střev, ale snižuje i vysoký cholesterol. A v neposlední řadě poskytují i významnou ochranu před rakovinou a to zejména díky vysokému obsahu antioxidantů.
Pokračování na další straně…