potřebujeme:
uvařené brambory
Škrob – bramborový (já si kupuji v Polsku tam mají ve větších baleních)
sůl jen do vody – ne do těsta
🙂postup:
Dáme vařit vodu a osolíme ji, na jemno si nastrouháme uvařené brambory, posypeme škrobem, vidličkou zamícháme a vytvoříme sypkou směs kterou zpracujeme ručně do hmoty – jednotného cesta. Když je třeba dosypeme škrob. Těsto by mělo být dobře tvárné.
Z těsta tvoříme kulaté knedlíky – menší než tenisový míček a hned dáme do vroucí osolené vody.
Vaříme 2 – 3 minuty, netřeba delší čas, vypneme, necháme pár minut pod pokličkou odpočinout. Vyjmeme z vody a hned podáváme.
Poznámka – Na kilo brambor se dává obvykle asi 250g škrobu.
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂
Zdroj:http://dobrenoviny.sk