Dort z ptačího mléka je velmi něžný a šťavnatý dezert, který osloví každého bez výjimky. Vzpomeňme si společně na chuť dětství!
Co potřebuješ?
Pro krém:
- 300 g mléka;
- 4 st. l. krupice;
- 180 g másla;
- půl citronu;
- 100 g práškového cukru;
- 200 g kondenzovaného mléka;
- špetka soli.
Pro dort:
- 100 g mléka;
- 3 st. l. kakaový prášek;
- 200 g pečiva;
- 50 g másla;
- 100 g cukru.
Poleva:
- 100 g čokolády;
- 50 g mléka;
- 50 g másla.
Pokračování na další straně
xx_xxJak vařit?
Prvním krokem je příprava krému. Mléko zahřejte, přidejte špetku soli, krupici – postupně a promíchejte. Sotva přivedete k varu. Přidejte citronovou kůru a šťávu. Promícháme mixérem přidáme rozpuštěné máslo a práškový cukr. Přidejte máslovou hmotu do krupice. Poté nalijte studené kondenzované mléko. Šlehejte do hladka. Krém je připraven. Zakryjte jej potravinářskou fólií a vložte do chladničky.
Druhým krokem je příprava dortu. Smíchejte mléko, cukr a kakaový prášek. Zahřejte vše na sporáku. Přidejte máslo a rozemlejte sušenky.
Třetím krokem je vytvoření dortu. Vystavujeme kruh na pečení bez dna. Zakryjte jej potravinářskou fólií a namažte olejem. První vrstva je hotová směs cookies, pečlivě ji zhutňujeme. Druhá vrstva je krémová. Koláč necháme 30 minut v chladničce.
Krok čtyři – připravte fondán. Zahřejte mléko, čokoládu a máslo. Vše promíchejte do hladka. Vyjměte dort z ledničky a ozdobte ho fondánem. Poté jej vraťte do chladničky na dalších 5 hodin. . Hotovo!
Zdroj:cikavopro.com