Dort z ptačího mléka je velmi něžný a šťavnatý dezert, který osloví každého bez výjimky. Vzpomeňme si společně na chuť dětství!

Co potřebuješ?

Pro krém:

  • 300 g mléka;
  • 4 st. l. krupice;
  • 180 g másla;
  • půl citronu;
  • 100 g práškového cukru;
  • 200 g kondenzovaného mléka;
  • špetka soli.

Pro dort:

  • 100 g mléka;
  • 3 st. l. kakaový prášek;
  • 200 g pečiva;
  • 50 g másla;
  • 100 g cukru.

Poleva:

  • 100 g čokolády;
  • 50 g mléka;
  • 50 g másla.

Pokračování na další straně

xx_xx

Jak vařit?

Prvním krokem je příprava krému. Mléko zahřejte, přidejte špetku soli, krupici – postupně a promíchejte. Sotva přivedete k varu. Přidejte citronovou kůru a šťávu.  Promícháme mixérem přidáme rozpuštěné máslo a práškový cukr. Přidejte máslovou hmotu do krupice. Poté nalijte studené kondenzované mléko. Šlehejte do hladka. Krém je připraven. Zakryjte jej potravinářskou fólií a vložte do chladničky.

Druhým krokem je příprava dortu. Smíchejte mléko, cukr a kakaový prášek. Zahřejte vše na sporáku. Přidejte máslo a rozemlejte sušenky.

Třetím krokem je vytvoření dortu. Vystavujeme kruh na pečení bez dna. Zakryjte jej potravinářskou fólií a namažte olejem. První vrstva je hotová směs cookies, pečlivě ji zhutňujeme. Druhá vrstva je krémová. Koláč necháme 30 minut v chladničce.

Krok čtyři – připravte fondán. Zahřejte mléko, čokoládu a máslo. Vše promíchejte do hladka. Vyjměte dort z ledničky a ozdobte ho fondánem. Poté jej vraťte do chladničky na dalších 5 hodin. . Hotovo!

Zdroj:cikavopro.com

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here