Výborné zákusky, které má každý rád. Vyzkoušejte skvělý recept na věnečky z jednoduchého odpalovaného těsta s výborným krémem, jsou vynikající.

Já je dělám na vánoce i z trojité dávky, je to levné a přitom chutnají fantasticky!

Ingredience:

  • ¼ l vody
  • ½ kostky másla nebo Hery
  • špetku soli
  • 125 g hladké mouky
  • 4 vejce

krém:

  • 500 ml mléka
  • 2 bal vanilkového pudingu
  • 6 lžic moučkového cukru
  • rum
  • 150 g másla

postup přípravy najdete na druhé stránce…

🙂

postup:

Na mírném ohni si ve vodě za stálého míchání rozpustíme máslo a přidáme sůl. Voda se nesmí vařit.

Když je máslo rozpuštěné, přidáme mouku a mícháme asi 4-5 minut na mírném ohni – těsto bude houstnout a bude se zdát, že se připaluje, ale nemusíte se bát, je potřeba jen míchat.

Necháme vychladnout a šlehačem vmícháme 4 celá vejce, jedno po druhém.

Těsto navrstvíme do cukrářského sáčku a na připravený plech vytváříme kolečka.

Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 180-200 stupňů, dozlatova – těsto by mělo být tvrdé a nemělo by se drolit.

Jakmile vytáhneme z trouby rozkrojíme a když nám věnečky vychladnou naplníme je krémem.

Z mléka, pudinků a cukru uvaříme hustý pudink. V samostatné misce našleháme máslo a po lžičkách vmícháme do vychladlého pudinku.

Necháme vychladnout a můžeme si pochutnávat.