Tento recept u nás doma milujeme. Perfektní domácí věnečky, jednoduché a výborné podle mojí tetičky z Vysočiny!

Co budeme potřebovat:

  • 1/4 l vody
  • 1/2 másla (případně Hera)
  • špetka soli
  • 12,5 dkg hladké mouky
  • 4 celá vejce

Pudinkový krém:

  • 0,5 l mléka
  • 2 vanilkové nebo smetanové pudinky
  • 6-8 lžic cukr krupice
  • rum
  • 1 kostku másla, případně mascaprone nebo tvaroh

postup přípravy najdete na druhé stránce…

🙂

postup:

Na mírném ohni, ve vodě, za stálého míchání rozpustíme máslo a přidáme špetku soli (nesmí se vařit). Po rozpuštění přidáme mouku (bude se zdát, že se těsto připaluje, ale je to v pořádku) a mícháme 4-5 minut na ohni.

Pak necháme vychladnout (občas promícháme) a vmícháme mixérem 4 celá vejce. Postupně, vždy když jedno vejce zapracujeme, přidáme další.

Sáčkem provádíme na plech kolečka a pečeme asi na 180-200 stupňů dozlatova. Jsou hotové, až když se jich dotknete a jsou tvrdé, těsto se nepropadá.

Ihned po vytažení z trouby rozkrojíme (pak by to nešlo) a necháme vychladnout. Po vychladnutí plníme krémem.

Uvaříme hustý pudink a necháme vychladnout, poté, vmícháme ušlehané máslo nebo mascarpone, přidáme trochu rumu.

Bílý krém je ze smetanového pudinku a mascarpone.

Dobrou chuť!