Výborný recept , který jsem našla jen před pár dny, ale už jsem stihla napéct tři dávky. Rohlíčky jsou velmi jemné, měkoučké a pokud máte právě teď doma jablka na zbyt, určitě je to nejlepší způsob, jak je využít. Nám chutnaly is povidlové, makovou a ořechovou nádivkou.
Na měření ingrediencí použijeme hrnek o objemu 200 ml.
potřebujeme:
2 hrnky hladké mouky
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek vlažného mléka
125 g rozpuštěného másla
Citronová kůra z 1 citronu
1 kostka (čerstvé) droždí
2 lžičky soli
3 lžíce cukr krystalový
3 vejce
200 ml zakysaná smetana
náplně:
Jablečná nádivka:
4-5 ks jablka, cukr a skořice
Ořechová nádivka:
Mleté ořechy, cukr, 1-2 dl mléka
Nádivku můžete vyzkoušet i tvarohovou, makovou nebo povidlové
Na potření:
2 žloutky + 2 lžíce mléka
Pokračování na další straně…