Dnes jsou hranolky neuvěřitelně oblíbené nejen v restauracích rychlého občerstvení, ale také doma.
Děti milují křupavou kůrku, ale matky dětem toto jídlo často odpírají, protože se připravuje na velkém množství tuku, a to je velmi, velmi škodlivé.
Ale vynalézavé hospodyňky vždycky najdou cestu. Dnes si řekneme, jak připravit hranolky bez kapky oleje a tuku. Očištěné brambory nakrájíme na hranolky o tloušťce 1 cm.
Nezbytné suroviny:
- brambory – 5−7 ks;
- vejce – 2 ks;
- sůl podle chuti;
- koření podle chuti.
Postup přípravy najdete na druhé stránce…
🙂
Příprava:
Nejprve je nutné nakrájet očištěné brambory na hranolky silné 1 cm. Oddělte bílky od žloutků, bílky zlehka našlehejte.
Bílky promíchejte, přidejte sůl a koření – černý pepř, papriku a promíchejte.
Brambory promíchejte s bílky. Do nádoby s bílky přesypte brambory. Tác na pečení pokryjte pečicím papírem a dejte tam brambory, jak je znázorněno na obrázku.
Dejte je do trouby předehřáté na 200 stupňů. Po 5−7 minutách je nutné papír vyjmout a brambory nechat dopéct, dokud se neobjeví zlatavě hnědá kůrka.
Hranolky jsou hotové.
Dobrou chuť!