Hranolky bez kapky tuku, které můžete dětem připravovat třeba každý den

Dnes jsou hranolky neuvěřitelně oblíbené nejen v restauracích rychlého občerstvení, ale také doma.

Děti milují křupavou kůrku, ale matky dětem toto jídlo často odpírají, protože se připravuje na velkém množství tuku, a to je velmi, velmi škodlivé.

Ale vynalézavé hospodyňky vždycky najdou cestu. Dnes si řekneme, jak připravit hranolky bez kapky oleje a tuku. Očištěné brambory nakrájíme na hranolky o tloušťce 1 cm.

Nezbytné suroviny:

  • brambory – 5−7 ks;
  • vejce – 2 ks;
  • sůl podle chuti;
  • koření podle chuti.

Postup přípravy najdete na druhé stránce…

🙂

Příprava:

Nejprve je nutné nakrájet očištěné brambory na hranolky silné 1 cm. Oddělte bílky od žloutků, bílky zlehka našlehejte.

Bílky promíchejte, přidejte sůl a koření – černý pepř, papriku a promíchejte.

Brambory promíchejte s bílky. Do nádoby s bílky přesypte brambory. Tác na pečení pokryjte pečicím papírem a dejte tam brambory, jak je znázorněno na obrázku.

Dejte je do trouby předehřáté na 200 stupňů. Po 5−7 minutách je nutné papír vyjmout a brambory nechat dopéct, dokud se neobjeví zlatavě hnědá kůrka.

Hranolky jsou hotové.

Dobrou chuť!