Tato maminka přišla s nápadem vložit vajíčka do chlebových bochníků. Nejenže se jí výsledek podařil, ale byl také velmi chutný. Každý bochník byl jedinečný a naplněný jinými surovinami.

Na tento recept budete potřebovat křupavé housky. Jednoduše odříznete vršek, naplníte ho oblíbenými ingrediencemi, přidáte vajíčko nebo jen bílek, a pečete dokud vajíčko nebude upečené.

A co je na tomto receptu skvělé? Můžete v něm použít téměř všechny suroviny, které máte v lednici!

ingredience:

  • housky
  • 2 rozpuštěného másla
  • sůl a pepř
  • suroviny na nádivku podle chuti
  • 8 vajíček
  • rajčata
  • cibule
  • česnek
  • špenát
  • různé druhy sýrů
  • šunka nebo slanina
  • vajíčko
  • žampiony
  • sůl, pepř
  • bylinky

postup přípravy najdete na druhé stránce…

🙂
postup:

plnene-housky_recept_2

  1. Předehřejte troubu na 180 stupňů. Odkrojte vršky housek a vnitřek z nich vydlabejte. Vnitřek každé housky potřete rozpuštěným máslem a posypte solí a pepřem.
  2. Naplňte podle chuti a možností, které vám lednička nabízí.
  3. Rozbijte vajíčko a vylijte ho na nádivku. Můžete použít jen bílek.
  4. Opět osolte a opepřete. Housky položte na plech vyložený papírem na pečení.
  5. Pečte 10-12 minut a plech volně zakryjte fólií. Pečte dalších 20-25 minut, dokud nebudou vajíčka upečená.

Dobrou chuť!

Zdroj: http://www.perfectingthepairing.com/