Máte rádi papriky a chcete si je dopřát i během zimního období? Máme pro vás skvělý recept, se kterým se vám to podaří.
Kromě toho papriky můžete přidat do masových a zeleninových jídel, salátů, omáček, sendvičů …
Pro ještě lepší zachování je vhodné, když skleněné nádoby sterilizujete dvakrát: před a po zavařování.
Co budeme potřebovat:
- 1 kg paprik
- 70 g cukru
- 1 litr vody
- 35 g soli
- 0,75 ČL kyseliny citronové
Postup přípravy najdete na druhé stránce..
🙂
postup:
- Papriky omyjte a odstraňte z nich semínka. Ponořte je na 2 minuty do vroucí vody, následně je vložte do studené vody a oloupejte.
- Poklademe je vedle sebe do sterilizovaných nádob.
- Ve vodě si rozpusťte cukr, sůl a kyselinu citrónovou, přiveďte k varu. Horkou zálivku nalijte na papriky, nádoby přikryjte víčkem a nechte sterilizovat 20 minut (3 litrové skla – 25 minut).
- Otočte, zabalte do utěrky a nechte úplně vychladnout.
Kyselinu citrónovou můžete nahradit i 9% octem (1ČL na litr vody).