Máte rádi papriky a chcete si je dopřát i během zimního období? Máme pro vás skvělý recept, se kterým se vám to podaří.

Kromě toho papriky můžete přidat do masových a zeleninových jídel, salátů, omáček, sendvičů …

Pro ještě lepší zachování je vhodné, když skleněné nádoby sterilizujete dvakrát: před a po zavařování.

Co budeme potřebovat:

  • 1 kg paprik
  • 70 g cukru
  • 1 litr vody
  • 35 g soli
  • 0,75 ČL kyseliny citronové

Postup přípravy najdete na druhé stránce..

🙂

postup:

  1. Papriky omyjte a odstraňte z nich semínka. Ponořte je na 2 minuty do vroucí vody, následně je vložte do studené vody a oloupejte.
  2. Poklademe je vedle sebe do sterilizovaných nádob.
  3. Ve vodě si rozpusťte cukr, sůl a kyselinu citrónovou, přiveďte k varu. Horkou zálivku nalijte na papriky, nádoby přikryjte víčkem a nechte sterilizovat 20 minut (3 litrové skla – 25 minut).
  4. Otočte, zabalte do utěrky a nechte úplně vychladnout.

Kyselinu citrónovou můžete nahradit i 9% octem (1ČL na litr vody).