Dvoubarevné nadýchané těsto a svěží ovoce. Dokonalá kombinace pro perfektní sváteční dezert. Navíc, na rozdíl od složitých zákusků je jeho příprava překvapivě jednoduchá!
ingredience:
- 250 ml smetany na šlehání (33%)
- 300 g polohrubé mouky
- 4 vejce
- 250 g kr. cukru
- 1 bal. vanilkového cukru
- 2 lžičky prášku do pečiva
- špetku soli
- 2 lžíce kakaa
- 150 g malin nebo jiného ovoce
postup přípravy najdete na druhé stránce…
🙂
postup:
Ze smetany ušleháme tuhou šlehačku. V samostatné misce ušleháme vejce s cukrem do pěny. Postupně přidáme mouku s práškem do pečiva a solí.
Vymícháme jednotné hladké těsto, do kterého nakonec opatrně přimícháme šlehačku tak, aby si těsto zachovalo nadýchanou konzistenci.
Těsto rozdělíme na dvě poloviny, do jedné přimícháme kakao a do druhé vanilkový cukr.
Připravíme si plech vymazaný máslem a vysypaný moukou (35 x 20 cm).
Nejdříve navrstvíme jednu polovinu těsta, uložíme kousky malin a přikryjeme druhou polovinou těsta.
Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 35 minut.
Protože každá trouba peče jinak, připravenost těsta zkontrolujeme párátkem.
Těsto můžete použít i k přípravě bábovky.
Přejeme vám dobrou chuť!