Dvoubarevné nadýchané těsto a svěží ovoce. Dokonalá kombinace pro perfektní sváteční dezert. Navíc, na rozdíl od složitých zákusků je jeho příprava překvapivě jednoduchá!

ingredience:

  • 250 ml smetany na šlehání (33%)
  • 300 g polohrubé mouky
  • 4 vejce
  • 250 g kr. cukru
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • špetku soli
  • 2 lžíce kakaa
  • 150 g malin nebo jiného ovoce

postup přípravy najdete na druhé stránce…

🙂
postup:

Ze smetany ušleháme tuhou šlehačku. V samostatné misce ušleháme vejce s cukrem do pěny. Postupně přidáme mouku s práškem do pečiva a solí.

Vymícháme jednotné hladké těsto, do kterého nakonec opatrně přimícháme šlehačku tak, aby si těsto zachovalo nadýchanou konzistenci.

Těsto rozdělíme na dvě poloviny, do jedné přimícháme kakao a do druhé vanilkový cukr.

Připravíme si plech vymazaný máslem a vysypaný moukou (35 x 20 cm).

Nejdříve navrstvíme jednu polovinu těsta, uložíme kousky malin a přikryjeme druhou polovinou těsta.

Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 35 minut.

Protože každá trouba peče jinak, připravenost těsta zkontrolujeme párátkem.

Těsto můžete použít i k přípravě bábovky.

Přejeme vám dobrou chuť!