Krémový likér s vynikající chutí. Vyzkoušejte i vy domácí verzi, která má u nás doma větší úspěch než kupovaný likér z obchodu!
pokračování na další straně…
🙂potřebujeme:
2 plechovky kondenzovaného mléka
0,5 l whisky nebo rumu
0,5 l mléka
1 bal. mandlového pudinku
pokračování na další straně…
🙂postup:
Kondenzované mléko v plechovce necháme cca 2 hodiny vařit v hrnci s vodou – plechovky by měly být zcela zalité. Případně obsah plechovek vaříme v hrnci s dvojitým dnem cca 20 minut, dokud hmota nezíská krásnou karamelovou barvu.
Puding uvaříme podle návodu na obalu a pak necháme vychladnout (občas promícháme, aby se nám na povrchu nevytvořila kůže).
Kondenzované mléko necháme po dovaření vychladnout. Potom ho spolu s pudinkem přelijeme do mixéru a šleháme, přičemž postupně do směsi přiléváme alkohol.
Když se jednotlivé suroviny spojí, přelijeme do nádoby, uzavřeme a necháme několik dní odstát na chladném místě.
Domácí Baileys podáváme s kostkou ledu.
Na zdraví! 🙂
Zdroj:http://dobrenoviny.sk