🙂

postup:

Bílky vyšleháme s cukrem nad párou, přidáme i Špetku soli. Krém musí být hustý a lesklý, hlavně musí dobře držet tvar, aby se z něj daly dělat různé tvary na plech (šleháme, dokud hmota není pevná a necítíme kr. Cukr). Potom sejmeme z páry, necháme vychladnout a naposled promícháme. Navrstvíme do cukrářského sáčku a vrstvíme na plech – můžeme dělat pusinky, vlnovky …. Při teplotě 90-100 stupňů sušíme asi 60-70 minut (uvidíte to podle toho, že se začínají oddělovat od papíru na pečení).

Na krém:

Žloutky a vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme kakao a přeložíme nad páru. Tam šleháme asi 15-20 minut. Necháme vychladnout a mezitím si našleháme změklé máslo. Máslo postupně (po lžících) vyšleháme do vyhladovělé krému. Nakonec vmícháme kávu. Krém používáme na lepení pusinek a tyčinek.

Citrónový krém:

Já jsem zkusila i citrónový krém a také nám velmi chutnal. Připravila jsem ho ze dvou citronových pudinků, 250 g másla, 8 lžic kr. cukru a dvou citronů. Postup velmi jednoduchý, pudinky uvaříme v 700 ml mléce, necháme vychladnout, vyšleháme změklé našlehané máslo, citrónovou šťávu a kůru. Podle chuti můžeme dosladit.

Přejeme vám dobrou chuť 🙂

zdroj: facebook