Tento dezert je vynikající v tom, že na krém můžete použít prakticky cokoliv, co doma najdete – kysanou smetanu, tvaroh, mascarpone nebo kondenzované mléko.

Stačí slepit piškoty, obalit a perfektní sladké pohoštění je na světě!

potřebujeme:

  • 40 ks dlouhých piškotů

Na krém:

  • 250 g jemného tvarohu bez hrudek
  • 100 ml smetany na šlehání
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • Vanilku podle chuti

Na obalování:

  • Mléko smíchané s vanilkovým cukrem
  • 60 g strouhaného kokosu

Na ozdobu:

  • Rozpuštěnou bílou a hořkou čokoládu

postup přípravy najdete na druhé stránce….

🙂
postup:

Nejdříve si připravíme krém. Je to velmi jednoduché, stačí jen ušlehat šlehačku s cukrem a pak ji opatrně smíchat s mascarpone nebo tvarohem (pro svěžejší chuť přidejte a trochu strouhané pomerančové kůry).

Piškoty na velmi malou chvilku a jen z jedné strany namočíme ve sladkém mléce.

Potom na jeden piškot navrstvíme krém a slepíme s druhým piškotem. Namočené strany jsou na vnější straně takto slepených piškotů, aby se na ně přilepilo, co nejvíce kokosu.

Pak už jen stačí obalit a dozdobit. Dáme do ledničky a když přijde návštěva, máte jim co nabídnout!

Přejeme vám dobrou chuť!