Cuketa je v kurzu a momentálně ji stále najdete na více zahrádkách. Připravit vydatné jídlo z cukety je neuvěřitelně rychlé a jednoduché. Cuketa nechutná každému, to je pravda.

Dají se z ní však vykouzlit taková jídla, které zaujmou opravdu každého. Dnes jsem si pro vás připravila recept na cuketu s masem v těstíčku. To zní zajímavě, že?

Budete potřebovat:

  • 2 nebo 3 cukety
  • 300 gramů masa (podle vašich preferencí)
  • sůl
  • koření
  • 2 lžíce mouky
  • 2 vajíčka
  • trochu mléka

postup přípravy najdete na druhé stránce…

🙂

postup:

  1. Cukety si omyjeme a nařežeme na kroužky, které budou cca 2 centimetry tlusté. V případě potřeby cukety i oloupeme, klidně je můžeme připravit i se slupkou.
  2. Z každého kroužku vyřízneme střed tak, aby nám vznikly prstence. Cuketové kroužky položíme na ubrousek, abychom odsáli přebytečnou vodu.
  3. V mlýnku na maso si maso umeleme a ochutíme ho tak jako obvykle. Otvor v cuketě naplníme masovou směsí.
  4. Připravíme si dva talíře, přičemž v jednom bude mouka a ve druhém bude rozšlehané osolené a okořeněné vajíčko s trochou mléka. Cukety obalíme nejprve v mouce a pak ve vajíčku.
  5. Na pánev si přidáme olej a kroužky smažíme zakryté pokličkou na mírném ohni z každé strany asi 15 minut. Smažíme je déle, protože se uvnitř nachází syrové maso, které se musí dobře udělat.

Doba smažení však může záviset i na druhu masa, které jste použili. Podáváme s bramborami a zeleninou.

Dobrou chuť.