Tento tvarohový koláč je krásně lehoučký, že se až téměř rozpouští v ústech. Když se  ho rozhodnete upéct podle receptu, o který se s Vámi des podělíme, vrátí Vás to daleko do dětství.

Vůně těsta a tvarohu, která zaplní celou kuchyň zalitou sluncem, vám možná, stejně jako mě, připomene víkendy u babičky.

Poctivá chuť tohoto moučníku ve Vás zůstane ještě dlouho. Navíc Vás velmi potěší, že se těsto nenechává vůbec kynout.

Co budeme potřebovat:

  • 4 vejce
  • 150 g másla3 g droždí
  • 300 g mouky
  • 100 g krystalového cukru
  • 500 g tvarohu
  • 250 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • kůra z 1 citronu

Postup přípravy najdete na druhé stránce…

🙂

postup:

Žloutky si vyšleháme s máslem. Potom k pěně přidáme mléko, droždí, cukr krystal, mouku a důkladně promícháme.

Rozdělíme těsto na 2 části. Plech si vyložíme papírem na pečení a dno zalijeme první částí těsta.

Z bílků si vyšleháme tuhý sníh. Opatrně do něj zašleháme i zbylé ingredience.

Pak pečeme v předehřáté troubě. Vyjmeme z trouby a máme hotovo! Dobrou chuť!