Tento tvarohový koláč je krásně lehoučký, že se až téměř rozpouští v ústech. Když se ho rozhodnete upéct podle receptu, o který se s Vámi des podělíme, vrátí Vás to daleko do dětství.
Vůně těsta a tvarohu, která zaplní celou kuchyň zalitou sluncem, vám možná, stejně jako mě, připomene víkendy u babičky.
Poctivá chuť tohoto moučníku ve Vás zůstane ještě dlouho. Navíc Vás velmi potěší, že se těsto nenechává vůbec kynout.
Co budeme potřebovat:
- 4 vejce
- 150 g másla3 g droždí
- 300 g mouky
- 100 g krystalového cukru
- 500 g tvarohu
- 250 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- kůra z 1 citronu
Postup přípravy najdete na druhé stránce…
🙂
postup:
Žloutky si vyšleháme s máslem. Potom k pěně přidáme mléko, droždí, cukr krystal, mouku a důkladně promícháme.
Rozdělíme těsto na 2 části. Plech si vyložíme papírem na pečení a dno zalijeme první částí těsta.
Z bílků si vyšleháme tuhý sníh. Opatrně do něj zašleháme i zbylé ingredience.
Pak pečeme v předehřáté troubě. Vyjmeme z trouby a máme hotovo! Dobrou chuť!