Vynikající banánová pamlsek s prvotřídním krémem a čokoládovou polevou.

potřebujeme:

4 vejce

2 bílky

1 lžičku

1 šálek cukru

3 lžíce oleje

1,5 šálku prosáté hladké mouky

2 lžičky prášku do pečiva

1/2 lžičky jedlé sody + citrónovou šťávu

krém:

2 banány

2 žloutky

1 lžička vanilky

4 šálku cukru (1 šálek 125 ml)

4 lžíce kr cukru

2 lžíce hladké mouky

2 lžíce kukuřičného škrobu

2 lžíce másla

4 trojúhelníčky taveného sýra bez příchutě (můžete nahradit zakysanou smetanou nebo máslem)

200 ml husté smetany (40%)

Na přelití:

mléko

Na polevu:

200 ml husté smetany

1 tabulku hořké čokolády

Dále: banány

Pokračování na další straně

xx_xx

postup:

Vejce utřeme s bílky, cukrem a vanilkou.

Potom přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a nakoniev vmícháme do těsta i sodu, kterou pokapeme citronovou šťávou.

Těsto navrstvíme do formy (idální jenskej mísy).

Pečeme při teplotě 180 stupňů, přičemž nastavíme pečení pouze ze spodu.

Na krém: 2 banány rozmačkáme, přidáme žloutky, cukr, vanilku, škrob a mouku.

Na plameni uvaříme hustý krém. Přidáme 2 lžíce másla, sýr a mícháním v horké směsi na plameni rozpustíme. Nakonec vmícháme šlehačku, promícháme a sejmeme z plamene.

Těsto propícháme vidličkou a polijeme mlékem.

Potom těsto zalijeme krémem. Do krému uložíme kolečka banánů.

Na polevu si zahřejeme smetanu a rozpustíme v ní čokoládu. Zalijeme povrch dezertu.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

https://youtu.be/Wt6gppssfUY

Zdroj:Dobrenoviny.sk

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here