postup:
V misce smícháme metličkou vlažné mléko, droždí a cukr – necháme 10 minut stát .
Přidáme rozpuštěné máslo a postupně i prosátou mouku se solí. Nejdříve mícháme vařečkou a následně, když je těsto hustší tak rukou.
Těsto přikryjeme fólií a necháme na teplém místě asi 1 hodinu kynout .
Těsto rozdělíme na pracovní desce na polovinu. Jednu odložíme bokem a druhou rozválíme na tloušťku asi 0,3 cm. Z těsta odřízneme okrajem, aby nám vznikl pěkný tvar obdélníku.
Těsto potřeme šálcích (nebo potřeme máslem a posypeme cukrem) a přeložíme.
Nařežeme na proužky asi 2,5 cm silné.
Srolujeme a uložíme na plech vyložený papírem na pečení.
Přikryjeme fólií a necháme ještě 20 minut kynout. Potom potřeme rozšlehaným vajíčkem.
A posypeme mandlovými lupínky a můžeme ještě posypat vanilkovým cukrem.
Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 30-35 minut.
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂
Zdroj:Dobrenoviny.sk