postup:

V misce smícháme metličkou vlažné mléko, droždí a cukr – necháme 10 minut stát .

Přidáme rozpuštěné máslo a postupně i prosátou mouku se solí. Nejdříve mícháme vařečkou a následně, když je těsto hustší tak rukou.

Těsto přikryjeme fólií a necháme na teplém místě asi 1 hodinu kynout .

Těsto rozdělíme na pracovní desce na polovinu. Jednu odložíme bokem a druhou rozválíme na tloušťku asi 0,3 cm. Z těsta odřízneme okrajem, aby nám vznikl pěkný tvar obdélníku.

Těsto potřeme šálcích (nebo potřeme máslem a posypeme cukrem) a přeložíme.

Nařežeme na proužky asi 2,5 cm silné.

Srolujeme a uložíme na plech vyložený papírem na pečení.

Přikryjeme fólií a necháme ještě 20 minut kynout. Potom potřeme rozšlehaným vajíčkem.

A posypeme mandlovými lupínky a můžeme ještě posypat vanilkovým cukrem.

Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 30-35 minut.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj:Dobrenoviny.sk