postup:
Mléko rozmícháme s cukrem, pudinkového prášku i kukuřičným škrobem. Směs bez hrudek přendáme na plamen a vaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout.

Změklé máslo ušleháme do pěny a po lžících vmícháme do vychladlého pudinku. Krém rozdělíme na 3 části. Do jedné přidáme rozpuštěnou čokoládu, do druhé ořechy a do třetí vanilkový cukr. Takto připravené krémy vložíme na 20-30 minut do chladničky.

Banány nakrájíme na tenká kolečka a pokapeme citrónovou šťávou aby nezhnědly.

Velký plech nebo podnos vyložíme máslovými sušenkami, navrstvíme na ně oříškový krém, kolečka banánů a opět sušenky, které jemně zatlačíme. Takto pokračujeme ve vrstevnaté čokoládového krému, banánů, opět vrstvou sušenek a poslední vrstvou krému, banánů a sušenek.

Ze smetany ušleháme tuhou šlehačku a tu navrstvíme na sušenky. Dezert vložíme odležet do lednice (ideálně na celou noc) a můžeme podávat.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Poznámka: poprvé jsem zkoušela sušenky namáčet do teplého mléka, ale po odležení byly příliš rozmočené. Krásné změknou i bez namáčení.

zdroj: kolaci.biz