12. místo – Kozoroh   Kozorohové pijí vědomě: rozumí rokům a kyticím, rozlišují irské od skotského podle vůně a barvy a brut od polosuchého – podle bavlněného korku. Obecně se produkt překládá marně. Protože tito alkoholičtí gurmáni se nikdy, nikdy neopijí. Obvykle.  

11. místo – Ryby   Ryby chtějí pít, ale nevědí jak, protože i s mizivou dávkou alkoholu jsou unášeny do takových propastí, že je po ránu škoda dívat se do očí kolegům, matce i vesmíru. Nejzajímavější je, že ve skutečnosti Ryby z těchto propastí nikdy nevyplavaly, jen pod vlivem stupňů je navštíví zjevení: „Nápad! A já jsem?“ . Ryby si uvědomí, kde přesně, začnou mávat ploutvemi, třít se a křičet „Do prdele mě na skály, moře!“ spěchat na poslední cestu. Na které je nachytá někdo milující a doporučuje TOHLE už nepít. A Ryby, zajímavé je, poslouchají. No, na chvíli.

  10. místo – Rak   Raci rádi pijí. Vysoce. Zábavné a chutné, se svačinou o 45 chodech, s blízkými přáteli a rodinou. Ale trochu! Ti Raci, kteří se alespoň jednou v životě trochu napili, si to pamatují až do konce svých dnů. Proto Raci spadají do jednoho ze dvou extrémů: nebo pijí k čertu, protože už není co ztratit, polymery toho a toho; nebo po včerejšku už nepijí. Vůbec. Nikdy. A za druhé, kupodivu, více.  

9. místo – Lev   Lev se velmi bojí pít příliš mnoho, nechtěně to nechá uklouznout a zničí vše, co získal dřinou: svou pověst. Což, jak víte, je téměř výhradně založeno na mýtech a legendách, které o sobě Leo složil. A protože na něj alkohol působí jako sérum pravdy, Lev moc nepije. O svých alkoholických záletech ale lže stejně nadšeně jako o všem ostatním.  

8. místo – Vodnář   Vodnář se bojí alkoholu víc než Býk, pavouků a teroristů dohromady, ale nedává to najevo: beze strachu a výčitek do sebe sype aquavitu a vesele povzbuzuje ostatní, aby drželi krok. Protože alkohol je nepřítel a bát se nepřátel není v povaze Vodnáře. ponořte se na dno láhve a ostatním se zdá, že zelený had se chystá zničit tohoto statečného muže. Ale ne. Vodnáři se zaprvé téměř nikdy neopijí a zadruhé rozhodně nikdy: Vodnář a závislost jsou neslučitelné věci.  

Pokračování na další straně