Respirátory FFP2 byly nejvíce doporučovány televizními „experty“. Česko zavedlo povinné používání v únoru tohoto roku (1). Tyto typy masek však nejen nechrání před ničím, ale mohou také způsobit akutní respirační syndromy. V březnu letošního roku zjistila Kanada grafen v maskách společnosti Metallifer a následující měsíc Organizace spotřebitelů a uživatelů doporučila jeho stažení ve Španělsku (2).

Španělská agentura pro léčivé přípravky a zdravotnické výrobky vydala prohlášení, ve kterém oznámila „dobrovolné ukončení marketingu“ těchto masek, to znamená, že jim bylo zakryto zakrývání, aby gepard mlčel.

Kolik lidí už měsíce používá toxické masky? Nikdo nic neříká. Detekce grafenu v maskách však vytvořila nový trh. Nyní existují společnosti, které prodávají masky bez grafenu.

Je to něco, na co varujeme už měsíce. Masky nefungují, aby zabránily jakémukoli viru, a navíc jsou nezdravé. Je otřesné zamykat pracovníky, kteří mají na celý den pracovní masku.

Jeden po druhém se různé typy masek změnily z povinných na zakázané … poté, co byly používány měsíce. Například v únoru tohoto roku si Belgie stáhla z trhu látkové masky Avrox.

Pokračování na další straně