Výborný recept , který jsem našla jen před pár dny, ale už jsem stihla napéct tři dávky. Rohlíčky jsou velmi jemné, měkoučké a pokud máte právě teď doma jablka na zbyt, určitě je to nejlepší způsob, jak je využít. Nám chutnaly is povidlové, makovou a ořechovou nádivkou.

Na měření ingrediencí použijeme hrnek o objemu 200 ml.

potřebujeme:

2 hrnky hladké mouky

2 hrnky polohrubé mouky

1 hrnek vlažného mléka

125 g rozpuštěného másla

Citronová kůra z 1 citronu

1 kostka (čerstvé) droždí

2 lžičky soli

3 lžíce cukr krystalový

3 vejce

200 ml zakysaná smetana

náplně:

Jablečná nádivka:

4-5 ks jablka, cukr a skořice

Ořechová nádivka:

Mleté ořechy, cukr, 1-2 dl mléka

Nádivku můžete vyzkoušet i tvarohovou, makovou nebo povidlové

Na potření:

2 žloutky + 2 lžíce mléka

Pokračování na další straně…