Chcete si doma připravit delikatesu, která zabere jen 60 minut z vašeho života?

Pak si vyzkoušejte udělat kuřecí šunku v plechovce! Zní to trochu neobvykle, ale ve skutečnosti to bude lahůdka.

Toto si určitě nekoupíte v obchodě, protože domácí šunka neobsahuje žádná barviva, konzervační látky, ochucovadla a podobně.

Maso bude jemné a dietní, ale ujišťujeme vás, že nasytí i hladové žaludky. Neváhejte a vyzkoušejte!

ingredience:

  • 600 g kuřecích prsou
  • 1 čajovou lžičku italských bylinek
  • 1 polévková lžíce želatiny
  • 2 stroužky česneku
  • sůl a pepř (dle chuti)

postup přípravy – strana 2

🙂

Postup:

Maso si omyjte, nařežte na malé kousky, přidejte k němu želatinu v prášku, bylinky, prolisovaný česnek, pepř a sůl. Vše promíchejte a nechte odstát 20 minut.

Maso vložte do sáčku na pečení, svažte jej nití, dejte do plechovky a dobře přitlačte.

Troubu si předehřejte na 190 stupňů a šunku pečte přibližně 50 minut (závisí to i na vaší troubě). Pod konzervu si můžete položit talíř nebo plech na pečení.

Když je šunka hotová, nechte ji vychladit a vložte do ledničky na 12 hodin.

Domácí pochoutka je hotová!