Přinášíme vám sbírku tipů, triků a zlepšováků, které sbíraly hospodyňky po celé roky. Na mnohé z nich se dokonce už téměř zapomnělo.
To by však byla velká škoda, v kuchyni vám mohou usnadnit práci a ušetřit peníze.
1) Aby byla smaženice nadýchanější, rozmíchejte vajíčka se studenou vodou. Na jeden šálek vajec přidáme 2 lžíce studené vody.
2) Namísto droždí můžete do těsta přidat trochu brandy.
3) Chcete-li z bílků ušlehat nejlepší sníh, musí být pořádně vychlazené. Nezapomeňte také přidat při šlehání pár kapek citrónové šťávy. Se žloutky je to přesně naopak, měly by být pokojové teploty a vždy je šlehejte s cukrem.
4) Pokud chcete péct nebo smažit maso tak, aby bylo zlatavé, potřete ho před přípravou trochou medu.
5) Cibule ztratí hořkost a bude mnohem chutnější, když ji po nakrájení dáte do síta a propláchnete vroucí vodou.
6) Pečeně bude mnohem měkčí a lahodnější, když ji před přípravou posypete cukrem.
7) Pokud nechcete, aby brambory ve slupce praskly, do vody, v níž je vaříte přidejte trochu octa.
článek pokračuje na druhé stránce..
🙂
8) Pokud nechcete, aby vejce při vaření praskly, před vložením do vody je na chvíli namočte do studené vody.
9) Mléko se vám nepřipálí, když nejdříve kastrol opláchnete studenou vodou a vaříte na středním plameni.
10) Zelenina ve vývaru bude chutnější, když ji očistíte a těsně před přidáním do vývaru propláchnete ve studené vodě.
11) Pokud vaříte mrkev, nejlepší chuť bude mít tehdy, když ji vaříte 5-10 minut na silném plameni a solíte až na konci vaření.
12) Pokud nechcete, aby vám sůl zvlhla a ztvrdla, přihoďte do dózy pár zrnek rýže.
13) Povadlá petrželka nebo kopr budou opět jako čerstvě utržené, pokud je namočíte do studené vody s trochou octa.
14) Pro fantastickou bábovku – pečicí formu vymažeme a vysypte strouhaným kokosem nebo ořechy. Bábovka bude mít krásnou vůni a bude se také jednodušeji vyklápět z formy.
15) Aby se vám smetanová omáčka nesrazila a nevytvořily se v ní hrudky, přidejte do ní trochu prášku do pečiva.
16) Aby se na vrchu omáčky nevytvořil škraloup, napíchněte kousek másla na vidličku a přejíždějte po povrchu omáčky nebo pudinku.
17) Koláče z třeného těsta budou mnohem nadýchanější, když do těsta přidáte pár kapek octa.
18) Pokud nemáte doma ořechy, ořechovou chuť v koláči můžete dosáhnout i bez nich. Stačí, když na másle krátce osmahnete strouhanku a přidáte do těsta.
19) Chcete-li získat perfektně ušlehanou šlehačku, která dokonale drží tvar, přidejte do ní během šlehání vaječný bílek.