Šedesátiletá žena cítila silnou touhu porodit svému manželovi další dítě. Jeho syn řekl, že je blázen, v jeho věku už nemůžete mít děti!

V dnešní době jsou velmi rozmanité životní a porodní příběhy, už není legální, aby si někdo pořídil dítě těsně po dvacítce. Jsou chvíle, kdy život staví rodiče před tak nečekané okolnosti, že musí čekat desítky let, než budou moci mít dítě.

První dítě Freidy a Kena Birnbaumových , Jason , se narodilo, když jí bylo 26 let. O čtyři roky později se jim narodilo druhé dítě Alana . Žili jako šťastná a úplná rodina, děti pěkně vyrostly, léta plynula a pak najednou vyletěly z rodinného hnízda.

Manželé z New Jersey to však velmi těžce nesli, když děti odešly a žily si vlastním životem, byly osamělé a nevěděly, co se svým životem. Jak stárla, Freidiny mateřské instinkty zesílily a těžko snášela citovou zkoušku.

„Bylo tam takové biologické nutkání, které nešlo zastavit. Když jsem viděla miminko, měla jsem chuť si ho vzít s sebou. Jen abych ji držel v náručí, staral se o ni. Jak jsem stárla, chtěla jsem dítě víc a víc, mnohem víc, než když jsem byla mladší,“ řekla Freida .

Ve čtyřiceti letech Freida znovu otěhotněla, ale v prvním trimestru o dítě přišla. Ve věku 53 let se uchýlila k umělému oplodnění a porodila tak jejich třetí dítě Ari .

Ken byl velmi rád, že bude opět otcem a také řekl, že by mu vůbec nevadilo, kdyby měli více dětí. Freidě už bylo hodně přes padesát, když chtěli znovu umělé oplodnění, ale zákrok byl ve Spojených státech zamítnut kvůli věku ženy. Freida a Ken se však nevzdali, díky klinice v Jižní Africe čekala Freida v 59 letech opět dítě, dvojčata.

Pokračování na další straně