Neznámé podrobnosti o novém králi Británie Charles III vás šokují! Tato fakta jste o něm pravděpodobně nevěděli.

Po smrti legendární královny Alžběty II ., která se nesmazatelně zapsala do britské historie, titul hlavy Commonwealthu automaticky připadl jejímu ambicióznějšímu synovi, princi Charlesovi. A s tím veškerý její majetek.

V minulosti královna vyjádřila přání, aby Charles převzal korunu po tolika letech čekání na trůn.

  • Je mým upřímným přáním, aby Commonwealth nadále nabízel stabilitu a kontinuitu pro budoucí generace a aby jednoho dne princ z Walesu pokračoval v důležité práci, kterou začal můj otec v roce 1949 – řekla před čtyřmi lety Alžběta II.

Byl oficiálně prohlášen za prince z Walesu na ceremonii v roce 1969 . A na skutečnost, že na korunu čekal nejdéle v historii Burtona , jeho kritici a dokonce i někteří monarchisté, kteří si myslí, že Charles je špatnou odnoží rodu Windsorů, říkají, že to tak bylo lepší.

Tom Bower, autor neautorizované Charlesovy biografie „The Rebel Prince“, ho vykreslil jako arogantního slabocha, který si užívá luxusu a excentrika, který nesnese kritiku.

A kdo je vlastně nejdéle sloužícím princem?

Princ Charles je sice zastíněn svou matkou královnou Alžbětou II. a jeho syny princi Williamem a Harrym, ale to neznamená, že by neměl zajímavý vlastní příběh.

Je nejstarším ze čtyř dětí narozených královně a jejímu zesnulému manželovi princi Philipovi. Narodil se 14.11.1948. v Buckinghamském paláci jako první vnuk krále Jiřího VI. a královny Alžběty.

Když jeho matka ve 25 letech převzala trůn , byly mu pouhé 3 roky. Jako britský následník trůnu držel titul princ z Walesu a vévoda z Rothesay.

Pohrdal svou školou „Gordonstone“ v odlehlé části Skotska, kterou navštěvoval i jeho otec, ale právě proto byl prvním následníkem trůnu s titulem z Cambridge . Promoval v roce 1976 a poté sloužil v Royal Air Force and Navy.

Pokračování na další straně