K podobným případům došlo nedávno v Indii, Indonésii a Singapuru

Její sestra-dvojče rostla v těle malé Icamary a lékař si toho všiml při ultrazvuku, zatímco holčička byla ještě v žaludku své maminky Moniky Vega (33).

K podobným případům došlo nedávno v Indii, Indonésii a Singapuru. Ale tento byl výjimečný v tom, že „plod v plodu“ byl identifikován během těhotenství, ještě předtím, než se dítě narodilo, řekl doktor Miguel Para-Savedra.

Porodník, který Moniku poslal k doktoru Miguelovi Para-Savedrovi, si myslel, že nenarozené miminko má nějakou cystu, ale mýlil se. Bylo to malé, napůl vyvinuté tělo bez srdce a mozku v břiše dítěte, což se stává velmi zřídka, asi u jednoho z půl milionu porodů. Doktor Para-Savedro viděl Moničinu matku poprvé, když byla ve 35. týdnu těhotenství.

Okamžitě ji vyšetřil barevným dopplerem a 3D/4D ultrazvukovým zobrazením. To, co viděl, ho šokovalo. V dítěti viděl prostor naplněný tekutinou, ve kterém bylo miniaturní dítě. Byl zásobován krví oddělenou pupeční šňůrou a pupeční šňůra končila ve střevě většího dvojčete, tedy maličké Icamary.

– Řekl jsem to matce a ona stále opakovala: „Ne, doktore, to není možné.“ Vysvětlil jsem jí krok za krokem, o co jde a ona pochopila – řekl tento lékař.

Pokračování na další straně