Je to zvrat situace ve válce na Ukrajině. Volodymyr Zelenskyj učinil důležité prohlášení uprostřed noci. Kyjevský vůdce otevřeně hovořil o ruských pasech vydávaných ukrajinským občanům ve městech okupovaných ruskými vojáky.

Převrat ve válce na Ukrajině. Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj komentoval informaci o distribuci ruských pasů obyvatelům Chersonu.

Ve svém již obvyklém nočním projevu chtěl vůdce Kyjeva ukázat, že tyto dokumenty si vyžádalo několik spolupracovníků a lidí z doprovodu ruských okupantů. Poukázal na to, že to nevypadalo jako fronta na získání pasu, ale na pokus získat lístek k útěku.

„Zprávy o distribuci ruských pasů v Chersonu a distribuci pasů v Melitopolu se aktivně šíří na okupovaných územích a v Rusku . A podíval jsem se, kdo v těchto zprávách byl prezentován jako obyvatelé Chersonu a Melitopolu, kteří mají chtít ruské pasy. Pár spolupracovníků a lidí v jejich doprovodu. No, nevypadalo to na frontu na pas, ale na pokus o získání lístku k útěku,“ řekl Volodymyr Zelenski .

Pokračování na další straně