2. Křen

„Nejpodivnější a bizarní jídlo, které jsem kdy zkoušel, je křen. Vypadá na pohled dobře, dokud nepřijde ta strašná chuť. „ Takový názor má Ital Donato na Slovenské pochoutku servírovanou hlavně na Velikonoce či jako přílohu k vařenému masu.

křen

4 Treska

„Ze všech Českých jídel je to jednoznačně treska. Je podle mě opravdu bizarním jídlem a ještě má i zvláštní texturu, „ tvrdí Francouz Arnaud. Treska s bílým rohlíkem je přitom pro mnohé Slováky hotovou delikatesou.

treska

6. Brynzové halušky

Cizinci naše nejznámější tradiční jídlo buď milují, nebo nenávidí. „Byla to ta nejhorší věc, jakou jsem kdy zkoušela … Chuť se nedá přirovnat k žádné jiné a dlouho vám ještě zbývá na jazyku. Toto jídlo jsem musela okamžitě spláchnout pivem, „ dušuje se Australanka. Naštěstí její chutnal alespoň náš pověstný zlatý mok.

noky

5. rosol

„Poprvé jsem ochutnal huspeninu na vánočních trzích, ve vědomí, že jde o polévku. Proto jsem očekával, že je to vývar s masem nebo zeleninou. Ale není to žádná polévka, je to tuk z vepřového masa, což ještě vypadá jako želé. Jako když vaříte maso a na jeden den na něj zapomenete. Takže víte, že jíte jen a jen tuky a pak nějakou kůži z vepřového masa a možná i vepřové maso, „ neskrývá překvapení Diego z Ekvádoru. Je však pravdou, že huspenina nejde dolů krkem ani mnohým našincům.

huspenina

6. Škvarky

„Všechna jídla jsou pro mě dobré, jediné, co jsem si všiml, je, že přidáváte příliš slaniny všude, kde se dá. No a není to ani velmi zdravé, „ Nelíbí se přidávání slaniny do jídel zahraničnímu návštěvníkovi Česka. Právě slanina či škvarky však přidávali chuť moučným pokrmům, které měly na stole pravidelně naši chudí předkové.

škvarky

Zdroj:  style.hnonline.sk