Zvyk jíst teplá jídla a kávu ráno. Američtí onkologové poukazují na vztah mezi určitými návyky a statistikami rakoviny.

Teplé jídlo a pití.  Lidé, kteří mají ve zvyku jíst teplé jídlo a pití, mají vyšší pravděpodobnost vzniku rakoviny jícnu a ústní sliznice. Odborníci vyzývají lidi, aby nepili čaj a nejedli potraviny o teplotách přesahujících 60 stupňů.

Ranní káva. Pražení kávových zrn produkuje karcinogeny, které se mohou hromadit v těle. Pití dvou nebo více šálků kávy denně zvyšuje riziko vzniku rakoviny plic o 41%, a to i u nekuřáků, uzavřela Americká asociace pro výzkum rakoviny po analýze údajů od 1,2 milionu lidí.

Pokračování na další straně

xx_xx

Maso každý den.  Zvyk jíst každý den červené maso a zejména jeho zpracované produkty, jak ukazují studie, zvyšuje riziko předčasného úmrtí o 43% – včetně vznikající rakoviny.

Dusičnan sodný je považován za nejškodlivější látku ve zpracovaném mase a vědci spojili čtyři druhy rakoviny s vyšším rizikem rakoviny trávicího traktu.

Činnost v noci.  Spánková deprivace a zvyk zůstat vzhůru až do velmi pozdního času přispívají k nedostatečné produkci hormonu melatoninu, který je odpovědný za přirozené denní rytmy člověka. S jeho nedostatkem mnoho vědců spojuje vývoj nádorových procesů v těle. Podle onkologů zejména nedostatek hormonu melatoninu zvyšuje riziko rakoviny prsu.

Zdroj:1110.ru

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here