Perfektní trik na přípravu řízků: Přidejte do strouhanky tuto surovinu a budou mnohem lépe!
Chystáte na zítřejší oběd oblíbenou klasiku – řízky smažené v trojobalu? Máme pro vás skvělý tip, díky kterému budou řízky ještě chutnější, než kdykoliv předtím. Neváhejte a vyzkoušejte to, nakonec, toto vylepšení používají i profesionální šéfkuchaři v nejlepších restauracích.
Malé vylepšení s velkým efektem
Červenou papriku a chilly lupínky
Pokud máte rádi trošku ostřejší řízky, vyzkoušejte do strouhanky přimíchat i trochu červené papriky a chilly lupínky. Můžete tak připravit výborné „ďábelské řízky“.
Máslové sušenky
U nás se řízky podávají téměř vždy potřené máslem. Pokud chcete dodat řízečkům vábivou vůni i bez másla, stačí, když do strouhanky jednoduše přisypete trochu namletých máslových sušenek. Řízky budou krásně vonět máslovou aroma.
Sušený zázvor
Chcete-li trošku exotičtější chuť, doporučujeme 1 lžičku mletého zázvoru. Přimícháme do strouhanky a obalujeme jako obvykle. Řízky budou mít výraznou, jemně pikantní chuť.
Malá špetka kyseliny citronové v prášku
Přidejte do strouhanky a máte řízky, které jsou svěžejší a i lehčeji je strávíte. Vyzkoušejte a budete mile překvapeni.
článek pokračuje na další stránce…
🙂
Arašídy nebo vlašské ořechy
Rozdrťte několik slaných arašídů, nebo vlašských ořechů a přidejte je do strouhanky, kterou obalíte řízky. Toto vylepšení dodá vepřovým řízkům úžasnou chuť. Navíc nemusíte solit ani jinak ochucovat, řízky budou mít výbornou chuť!
Sušený kopr
My, jako velcí milovníci kopru máme rádi vůni této aromatické bylinky z našich zahrad i v řízkách. Přidejte do strouhanky sušený a rozdrcený kopr, petrželku, nebo jiné vaše oblíbené bylinky. Budete mít krásné voňavé a nevídaně chutné řízky.
Drcené sušenky
Grahamové nebo máslové slané sušenky rozdrtíme nadrobno a přimícháme ke strouhance. Toto vylepšení dodá chuť vepřovým a drůbežím řízkům, ale rovněž smaženému filé. Stejně tak můžete do strouhanky přidat hrst drcených chipsů, chipsy s příchutí dodají výbornou kořeněnou chuť.
Kukuřičné lupínky
Můžete je přidat do strouhanky nebo jimi strouhanku zcela nahradit. Výsledek bude mnohem křupavější a dodá fantastickou chuť zejména drůbežím stehýnkům nebo prsům.
Sušený česnek
1-2 lžičky česneku strouhanku na řízky nejen skvěle ochutí, ale zároveň přidají fantastickou česnekovou vůni. Neváhejte přidat i nadrobno nasekanou petrželku.
Nadrobno nastrouhaný sýr
Nejlepší je parmezán. V italské kuchyni je neodmyslitelnou přísadou telecích řízků, výborně se však hodí i do vepřových či drůbežích řízků. Smíchejte strouhanku s parmazánem v poměru 2: 1.
Strouhaný kokos
Obyčejná kokosová moučka dokáže úžasně zjemnit drůbeží maso. Použijte ji při přípravě kuřecích nebo krůtích řízků, přimíchejte do strouhanky strouhaný kokos a sami uvidíte, jaký skvělý bude výsledek.